SAP Werkgroep

SAP Business One

Als de studenten hebben geleerd het boekhoudkundig model in een handmatige omgeving toe te passen, kunnen ze in een opvolgende periode dit model gaan toepassen in een geautomatiseerde omgeving. In de praktijk is er namelijk alleen nog maar sprake van een geautomatiseerde omgeving. Met computerboekhouden leer je de vaardigheid om een administratie met een boekhoudpakket te voeren. We gebruiken het pakket Business One van SAP, een grote speler op de markt van informatiesystemen. 

Het doel is om aan het einde van deze cursus de volgende competenties te beheersen: ontwerpen, inrichten en onderhouden van (geautomatiseerde) informatiesystemen voor het besturen van organisaties.
Zowel het voeren van een geautomatiseerde administratie als het opstellen van een elektronische aangifte valt onder deze competentie. 

De financiƫle gegevens van een bedrijf worden zodanig verwerkt dat het bedrijf aan het eind van iedere periode beschikt over een kolommenbalans met daarin de Balans en de Verlies- en Winstrekening. Deze overzichten dienen immers ook voor de besturing van een organisatie. Daarnaast vormen deze overzichten de basis voor het opstellen van de aangifte Inkomstenbelasting. Het concrete doel van de vaardigheid computerboekhouden is: een eenvoudige administratie kunnen voeren met behulp van een boekhoudpakket.